01-08-2016 16:08 | Door: Chris Thijssen

Damen Shipyards gaat een groot onderzoeksschip bouwen voor het Angolese ministerie van Visserij. Het schip is bedoeld voor onder meer onderzoek naar duurzame vistechnieken.

De FRV 7417, die 74 meter lang wordt, is volgens Damen geschikt voor diverse functies, zoals hydrografische operaties, akoestisch onderzoek, pelagische en demersale sleepnetten, plankton, water en ecologische en geografische monsterneming.

Het schip is zo ontworpen dat het onderwatergeluid wordt geminimaliseerd, evenals akoestisch geluiden en trillingen aan boord van het schip. Ook machineonderdelen, waaronder pompen en ventilatie-installaties zijn verend gemonteerd, om zo min mogelijk onderwatergeluid te produceren.

Visstand in Angola

Volgens Damen zal het schip helpen om de viseconomie in Angola te ontwikkelen en te behouden. “Angola zocht een schip dat het land helpt bij onderzoek naar zijn rijke visgronden en de visstand”, zegt Friso Visser, Damen regional director of Africa. “We zijn verheugd om hen bij Damen opnieuw te verwelkomen.”

De rederij is al langer actief in Angola. Zo bouwde Damen eerder twee veerboten, diverse sleepboten, baggerschepen en offshore-schepen voor het Afrikaanse land.

Bron: Damen | Foto: Damen (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)