03-08-2016 18:33 | Door: Chris Thijssen

Stadsboerderij Uit Je Eigen Stad heeft woensdag een restaurant geopend op station Rotterdam Centraal. In het restaurant kweekt de stichting de ingrediënten voor gerechten en dranken.

Uit Je Eigen Stad verbouwt de groenten en kruiden in twintig kratten in vijf verticale tuinen. De chef van het restaurant gebruikt deze ingrediënten voor de bereiding van gerechten en thee.

Het restaurant, met 85 zitplaatsen, serveert onder meer thee, koffie, belegde boterhammen en soep. Daarnaast kunnen consumenten in het restaurant boodschappen doen. Zo biedt Uit Je Eigen Stad er de hele week groente van zijn stadsboerderij in Rotterdam aan.

Lokaal restaurant

Daarnaast verkoopt de stichting producten van duurzame collega-ondernemers uit Rotterdam, waaronder biologische ijsjes van Nice, soep van Kromkommer en de oesterzwammen-growkit van Rotterzwam. Op vrijdag is het restaurant bovendien afhaalpunt voor Rechtstreex.

De komende weken gaat het restaurant van Uit Je Eigen Stad proefdraaien. Begin september gaat het restaurant officieel open.

Bron: Uit Je Eigen Stad | Foto's: Uit Je Eigen Stad