03-10-2016 07:12 | Door: Chris Thijssen

Koppert Biological Systems (Koppert) neemt de microbiologische producten, registraties en intellectueel eigendom van het Zweedse Lantmännen BioAgri over.

Met de overeenkomst breidt Koppert, producent van biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving, zijn mogelijkheden uit op het gebied van biologische zaadbehandeling en blijft BioAgri zijn thuismarkt in Scandinavië en rondom de Baltische Zee bedienen. BioAgri is onderdeel van Lantmännen Group, actief in Noord-Europese markt voor land- en tuinbouw, bio-energie en levensmiddelen.

De kern van de overeenkomst zijn drie biologische zaadbehandelingsproducten, gebaseerd op de bacterie Pseudomonas chlororaphis, ook bekend onder de productnamen Cedomon, Cerall en Cedress. Deze producten behoren tot de eerste groep geregistreerde biofungicides voor de behandeling van zaad van tarwe, gerst, haver, rogge, triticale, peen en erwten.

Biologische gewasbestrijding

Volgens Martin Koppert, global business development manager van Koppert, geeft de acquisitie toegang tot de eerste geregistreerde biofungicide in Europa. “We zien veel kansen in het ontwikkelen van deze bacteriën en technologieën voor landen binnen en buiten Europa en voor een breed scala aan gewassen”, zegt Koppert in een persbericht.

duurzame gewasbescherming

“Deze overname past bij onze strategie om biologische zaadbehandelingsproducten voor een bredere groep gewassen beschikbaar te stellen. Het geeft telers toegang tot meer biologische oplossingen in regio’s waar chemische alternatieven schaarser worden. Op langere termijn zien we mogelijkheden voor de biologische bestrijding van Fusarium (veel voorkomende bodemschimmel die gewassen als komkommer, paprika en tomaten kan aantasten, red.).”

Duurzame teelt

Kenneth Alness, managing director van Lantmännen BioAgri, ziet ook kansen voor de samenwerking. “De ervarging van BioAgri in zaadbehandeling en de expertise van Koppert op het gebied van productie, logistiek en formulering van microbiologische oplossingen zullen resulteren in effectieve, economische en duurzame voordelen voor telers.”

Bron: Koppert Biological Systems | Header-foto: Scot Nelson, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven), In tekst-foto: Koppert Biological Systems (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)