10-10-2016 07:07 | Door: Chris Thijssen

De Octopus Poultry Safe is een robot die pluimveestallen duurzaam schoonmaakt. De robot houdt daarnaast het ammoniakgehalte laag.

Dat schrijft BoerenBusiness.nl. De Octupus Poultry Safe is speciaal ontworpen voor het ontsmetten van stallen en schuren voor kippen en kuikens. Het apparaat kan gebruikt worden terwijl de kippen of kuikens om het apparaat heen verblijven.

Volgens de fabrikant, Octopus Robots, wijzen tests uit dat de dieren geen overlast ervaren als de robot zijn reinigende werk doet. Het bedrijf beweert zelfs dat de kippen en kuikens het prettiger vinden als de robot in de stal aan het werk is, dan wanneer een mens aan het schoonmaken is.

Duurzame pluimveeteelt

Het apparaat verspreidt schoonmaakmiddel in een straal van 360 graden en slaat volgens de fabrikant geen vierkante millimeter over. De robot maakt niet alleen de schuur of stal schoon, maar houdt daardoor ook het ammoniakgehalte laag, regelt de temperatuur en de vochtigheid. Sommige modellen van de robot signaleren ook dode kippen en ruimen die op.

De Octopus Poultry Safe kan op afstand worden bediend en werkt verder op autopilot. De robot, die werkt op een batterij, gaat automatisch naar het laadstation om zichzelf op te laden. Ondertussen blijft hij op die plek gewoon aan het werk.

Lees ook op BoerenBusiness.nl:

Milieuvoordelen drones erkend in Brussel

Agri-foodsector lokt Unilever naar Nederland

Bron: BoerenBusiness.nl | Foto: Octopus Poultry Safe