08-09-2017 13:33 | Door: Erik Verheggen

Deze maand opent de duurzame legkippenboerderij Kipster zijn deuren. Het voer voor de duurzame eierproductie is gemaakt van reststromen uit de levensmiddelenindustrie.

Het voer wordt gemaakt door Nijsen/Granico, dat dertig jaar ervaring heeft met diervoeders uit reststromen van de levensmiddelenindustrie. Het bedrijf verwerkt in zijn producten onder meer bakkerijproducten, deegwaren en suikerwaren.

CO2-voetafdruk

Het voer voor Kipster concurreert niet met voedsel dat ook geschikt zou kunnen zijn voor menselijke consumptie. Daarmee draagt het duurzame voer volgens de fabrikant aanzienlijk bij aan een verlaging van de CO2-voetafdruk.

De Kipsterboerderij in Oirlo wordt op 15 september geopend. Volgens de initiatiefnemes wordt het een dier-, mens en milieuvriendelijke legkippenboerderij waarbij de behoeften en het gedrag van de kip centraal staat.

Bron: Nijsen/Granico / Foto: S Photos/Shutterstock