19-06-2015 09:53 | Door: Willemien Groot

Een brede alliantie van 75 bedrijven en organisaties gaat zich inzetten voor de verduurzaming van de landbouw in de Verenigde Staten.

Field to Market: The Alliance for Sustainable Agriculture bestaat onder meer uit de voedingsmiddelenbedrijven Unilever, Coca-Cola en Cargill. Ook fabrikanten van meststoffen en landbouw- en milieuorganisaties als het World Wildlife Fund zijn aangesloten bij het initiatief.

De alliantie werkt aan nieuwe meetinstrumenten die onder meer het energieverbruik, bodemerosie en het landgebruik analyseren. Op basis daarvan moet blijken waar verbeteringen mogelijk zijn. Volgens Field to Market profiteert de hele keten van het initiatief. Field to Market wil in 2020 ruim twee miljoen hectare landbouwgrond in het programma hebben opgenomen. Field to Market en het Innovation Center for US Dairy kijken specifiek naar de mogelijkheden voor de verduurzaming van de verbouw van veevoeders.

De aangesloten bedrijven hebben aanvullend een aantal doelstellingen gepresenteerd voor de verwerking van duurzame landbouwproducten. Unilever koopt tegen 2017 alleen nog duurzaam verbouwde soja in. Dit beleid geldt tegen 2020 voor alle landbouwproducten. Het concern gaat in samenwerking met de boeren werken aan oplossingen die de emissies verlagen.

Bron: Field to Market, Environmental Leader | Foto: Mark Spurgeon, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)