14-07-2015 10:27 | Door: Chris Thijssen

Bayer CropScience heeft een nieuw innovatiecentrum geopend in Minnesota. In het SeedGrowth Equipment Innovation Center gaat Bayer onderzoek doen naar zaadbehandelingsproducten, zaadcoatings. 

Bayer CropScience investeerde $ 12 mln in het innovatiecentrum. De faciliteit van ruim 12.000 vierkante meter op 11 hectare land in Shakopee, Minnesota, stelt de producent in staat nieuwe geïntegreerde gewasoplossingen te ontwikkelen.

“Ons SeedGrowth Equipment Innovation Center brengt significante technologische, wetenschappelijke en productiemiddelen samen om duurzame landbouwinitiatieven te ondersteunen”, zegt Jim Blome, CEO van Bayer CropScience in een persbericht.

Bayer gaat de verbanden tussen apparatuur, coatings en zaadbehandelingsproducten intensiveren. Daarnaast zal het bedrijf zaadbehandelingen toepassen en ervoor zorgen dat de toedieningswaarden in overeenstemming zijn met de door de overheid opgestelde waarden.

Waterbesparing

Bayer CropScience hecht naar eigen zeggen waarde aan duurzaamheid in alle activiteiten en initiatieven. Daarom is de SeedGrowth Equipment Innovation Center gebouwd met een focus op milieuvriendelijkheid.

In de buitenruimte zijn inheemse zadenmixen geplant. Daarnaast is in plaats van standaard gazonsproeiers gekozen voor een druppelirrigatiesysteem om water te besparen.

Volgens Bayer krijgen kwekers door onderzoek in het innovatiecentrum nieuwe tools om in te spelen op de uiteenlopende vragen van de voedselketen. Tegelijkertijd kunnen ze hun inkomsten en de kwaliteit van hun gewassen verhogen, aldus de producent.

Trainingen voor klanten

Het centrum bevat productie-, onderzoek- en ontwikkelingsactiviteiten. Ook zijn er technische services en trainingsfaciliteiten voor zowel externe klanten als Bayer CropScience-medewerkers aanwezig.

De bouw van het innovatiecentrum is onderdeel van het plan van Bayer CropScience om tussen 2013 en 2016 bijna $ 1 mrd te investeren in de Verenigde Staten.

Bron: Bayer CropScience | Foto: Bayer CropScience