22-07-2015 12:03 | Door: Willemien Groot

De meloenen uit Costa Rica van het Nederlandse concern Staay Food Group hebben een duurzaamheidscertificaat ontvangen van de Rainforest Alliance. Het certificaat is een wereldprimeur. 

Acht gecertificeerde meloenenkwekers leveren hun producten aan SFG Dulce, de vestiging van de Staay Food Group in Costa Rica. Het duurzaamheidscertificaat van de Rainforest Alliance betekent dat de teelt voldoet aan de duurzame standaarden voor milieu, bescherming van het ecosysteem en arbeidsomstandigheden.

Volgens SFG Dulce is de teelt van meloenen en watermeloenen intensief, met een korte productiecyclus. Boeren gebruiken de nieuwste technologie. "Als de teelt onzorgvuldig verloopt, kan dat leiden tot onherstelbare schade aan het milieu”, zegt Susan Hoekstra in een persbericht. "De impact is des te groter, omdat de landbouwgebieden vaak in kwetsbare gebieden liggen, vlakbij een rivier."

Volgens Hoekstra heeft het certificeringsproces de boeren het belang laten zien van duurzame productie en de rol die ze daarin kunnen spelen. Het concern verwacht dat klanten de inspanningen van het bedrijf waarderen, en in de winkel voor gecertificeerde meloenen kiezen.

Bron: Rainforest Alliance | Foto: Frédéric BISSON, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)