29-07-2015 16:03 | Door: Chris Thijssen

Boer&Coinvest is een nieuw crowdfundingplatform voor duurzame landbouw- en voedselprojecten. Hierop kunnen agrarische ondernemers hun duurzame ideeën pitchen bij investeerders.

Via het platform Boer&Coinvest kunnen verschillende schakels in de agrarische sector duurzame plannen tot uitvoer brengen. Zowel boeren en verwerkers, als handelaren en horecaondernemers krijgen via het platform de kans investeerders aan te spreken.

Naar verwachting presenteert het platform de eerste projecten half oktober. Deze projecten worden op dit moment gescreend op haalbaarheid.

Duurzame projecten

Volgens Boer&Coinvest kunnen investeerders verschillende projecten verwachten. Op zijn website noemt het platform bijvoorbeeld de ontwikkeling van raffinagetechnieken, zoals algen-, zeewier- en biomassaraffinage. Een andere mogelijkheid zijn projecten op het gebied van duurzame energieopwekking.

Ook het opschalen van nieuwe eiwitbronnen wordt genoemd, zoals insecten- en lupinekweek. Daarnaast biedt het platform ruimte aan projecten ter vermindering van voedselverspilling.

Minimaal € 5.000

Duurzame projecten kunnen vanaf een financieringsaanvraag van € 5.000 tot maximaal € 100.000 terecht op Boer&Coinvest. De minimale inleg voor investeerders is € 25.

De investeerder krijgt een beloning in de vorm van aflossing en rente. Ook kunnen deelnemers investeerders een product of dienst aanbieden.

Boer&Coinvest werkt als partner van MKB crowdfundingplatform The Dutch Deal. De organisatie werkt onafhankelijk van banken, belangenbehartigers, multinationals en producenten.

Bron: Boer&Coinvest | Foto: Sleepy Claus, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)