03-08-2015 18:24 | Door: Chris Thijssen

Mars Pet Care heeft in de Verenigde Staten alle wild gevangen visingrediënten in huisdiervoeding vervangen door vis met het MSC-keurmerk. Wereldwijd koopt het bedrijf 26 procent in bij gecertificeerde leveranciers.

Dat blijkt uit een duurzaamheidsrapport van Mars over 2014. Mars Pet Care voert onder andere de merken Pedigree, Whiskas, Sheba en Royal Canin.

Naast het werken met gecertificeerde leveranciers voor deze merken, bekijkt Mars Pet Care ook manieren om ingrediënten efficiënt te gebruiken. Zo vervangt het bedrijf bedreigde vissoorten door meer voorkomende soorten.

2020

In 2010 stelde Mars Pet Care zichzelf als doel in 2020 alleen nog gecertificeerde vis te kopen. Het bedrijf wil daarnaast zijn diervoedingaanbod van hele vis en visfilets vervangen door bijproducten en duurzaam gekweekte vis.

$ 17 mrd

Mars Pet Care, bekend van onder meer Pedigree is een van ’s werelds grootste bedrijven op het gebied van huisdiervoeding. Het bedrijf heeft een geschatte omzet van $ 17 mrd. De 39.000 medewerkers opereren in ongeveer zeventig fabrieken wereldwijd.

Bron: Mars, Greenbiz | Foto: Youngthousands , via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)