18-08-2015 13:34 | Door: Chris Thijssen

Het actieve ingrediënt van de nieuwste biologische insecticide van Bayer CropScience is goedgekeurd door de Europese Commissie. Bayer verwacht het middel in 2017 op de Europese markt te introduceren.

De insecticide, met de naam Requiem, beschermt gewassen in kassen tegen zuigende insecten, zoals witte vliegen, bladluizen, tripsen en mijten. Daarnaast zorgt het middel volgens Bayer voor een betere kwaliteit van de oogst.

Requiem is gebaseerd op een mengsel van terpenen. Dit mengsel bootst het natuurlijke extract van de plant Welriekende Ganzenvoet na. Het actieve ingrediënt Terpenoid Blend QRD 460 is goedgekeurd door de Europese Commissie.

Milieubescherming

Volgens de producent is het de eerste keer dat een actief ingrediënt van Bayer CropScience goedkeuring krijgt onder de nieuwe EU-verordening 1107/2009. Deze verordening is opgezet om een hoog niveau van bescherming voor mensen, dieren en het milieu te garanderen, terwijl de landbouwproductie wordt verbeterd.

Bayer CropScience verwacht Requiem in 2017 op de Europese markt te brengen. In Amerika kreeg de producent al eerder toestemming om het middel op de markt te brengen.

Bron: Bayer CropScience | Foto: ProFlowers, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)