04-09-2015 12:07 | Door: Chris Thijssen

De Floriade vindt in 2022 definitief in Almere plaats. Almere wil tijdens het evenement een groene stad realiseren, die voedsel en energie produceert.

Floriade 2022 heeft als thema Growing Green Cities. Het evenement vormt de aanzet tot duurzame ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld voedsel en energie. Het is de bedoeling dat de Floriade ook Almere zelf helpt versneld groener te worden.

Met het thema verbindt de Floriade 2022 volgens de gemeente de innovatieve kracht van de Nederlandse tuinbouw aan de groene stad Almere. “Een stad die zelf voedsel en energie produceert, water zuivert, afval hergebruikt en grotendeels zelfvoorzienend zal zijn”, schrijft de gemeente in een persbericht. “De Floriade is een laboratorium en een beleving ineen, waar de pracht en kracht van bomen, bloemen en planten centraal staan.”

Duurzame stadswijk

De Floriade vindt plaats op een nieuw terrein tussen het Weerwater en de A6. Het is de bedoeling dat het terrein na het evenement verder wordt ontwikkeld tot een groene en duurzame stadswijk.

Almere kreeg de organisatie van Floriade 2022 drie jaar geleden toegewezen. Afgelopen dinsdag ondertekenden de gemeente Almere, de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) en de International Association of Horticultural Producers (AIHP) de definitieve overeenkomst.

Andere gegadigden waren Boskoop, Amsterdam en Groningen. De laatste editie, in 2012, vond in Venlo plaats.

Bron: Gemeente Almere, Floriade | Foto: Daniel Ehlert, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)