11-09-2015 14:51 | Door: Chris Thijssen

Een nieuwe app van Royal A-ware maakt de duurzame stappen van melkveehouders voor de consument inzichtelijk. Boeren die hun gegevens via de app registreren, krijgen extra premie van het bedrijf.

Met de nieuwe app van het familiebedrijf Royal A-ware kunnen melkveehouders de consument laten zien hoe lang hun koeien in een bepaalde wei hebben gelopen.

Melkveehouders kunnen met één handeling op hun smartphone dagelijks registreren hoeveel uur de koeien in welke weide hebben gelopen.

Behoefte consument

Royal A-ware, gespecialiseerd in het rijpen, versnijden, verpakken, opslaan, transporteren en verhandelen van kaas en andere producten, streeft samen met ketenpartners naar kortere, beter renderende agrifood-ketens. Hierbij staat de wens van de consument centraal.

Het bedrijf bespeurt onder Nederlandse consumenten een groeiende vraag naar zuivelproducten gemaakt van weidemelk. Met de app speelt het daarop in.

Extra premie

Behalve duidelijkheid voor de consument, biedt de app ook voordeel voor de melkveehouder. Zo krijgen melkveehouders die de weidegang met de app registreren van Royal A-ware een extra premie van € 0,25 per 100 kilo melk. Dit komt bovenop de reguliere weidepremie van € 0,50 per 100 kilo melk.

De ‘Royal A-ware App’ is vanaf begin 2016 beschikbaar. Royal A-ware maakt de komende maanden vrij om de app te testen. Het is de bedoeling dat later, naast de module voor weidegangregistratie, ook andere modules worden toegevoegd.

Bron: Royal A-ware| Foto: bertknot, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)