22-09-2015 09:19 | Door: Chris Thijssen

Het nieuwe StartLife Incubation Program biedt startende ondernemers in de landbouw- en voedingssector ondersteuning bij het opzetten van hun bedrijf. Deelnemers kunnen tot € 85.000 financiering krijgen.

Het StartLife Incubation Program is bedoeld voor startende ondernemers met een technologische innovatie op het gebied van landbouw, voeding of leefomgeving. Het programma bestaat uit drie onderdelen, die de ondernemers in zes tot twaalf maanden kunnen doorlopen.

Elk onderdeel heeft specifieke toelatingscriteria en biedt toegespitste leermodules. Bij het succesvol doorlopen van alle drie de onderdelen, kunnen ondernemers tot € 85.000 verdienen.

StartLife

Het Incubation Program is opgezet door StartLife, een loket voor startende ondernemers in de sectoren Agro, Food en Leefomgeving. De organisatie is een samenwerking tussen verschillende partijen, waaronder Wageningen UR.

Via het programma biedt StartLife starters hulp bij het opschalen tot een succesvolle onderneming. De afgelopen 5 jaar heeft de organisatie meer dan 120 start-ups ondersteund en gefinancierd.

Het nieuwe programma gaat op 6 oktober officieel van start op Wageningen Campus. Ondernemers kunnen zich nog aanmelden.

Bron: Wageningen UR | Foto: David Wright, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)