24-09-2015 13:39 | Door: Chris Thijssen

Kips, bekend van leverworst en andere vleeswaren, stapt vanaf volgende week voor een groot deel van het assortiment over op vlees met een ster van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming.

In eerste instantie gaat Kips, een merk van Zwanenberg Food Group, zijn kernassortiment van het Beter Leven-keurmerk voorzien. Dat assortiment bestaat onder andere uit diverse soorten leverworst en paté.

“Hiermee zetten we met Kips een belangrijke stap in de verduurzaming van het assortiment”, zegt Germa Olthof, Brand Manager van Kips. “Zo wordt het voor de consument makkelijker om een verantwoorde keuze te maken op het gebied van vleeswaren.”

Geen castratie

Het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming stelt dierenwelzijnseisen aan de manier waarop leveranciers van vlees hun dieren houden en behandelen. Bij het keurmerk geldt dat hoe meer sterren een product heeft, hoe diervriendelijker de leveranciers werken.

Bij varkensvlees staat één ster garant voor meer ruimte en meer afleiding tegen verveling. Daarnaast worden biggen niet gecastreerd en is het vervoer tussen de boerderij en het slachthuis korter.

Duurzame productie

Als merk van Zwanenberg Food Group, past de overstap naar het Beter Leven-keurmerk in de visie van het bedrijf. Zo is het volgens het bedrijf een goede zaak dat er steeds meer en strengere eisen worden gesteld aan de productie van voedingsmiddelen, zowel op het gebied van voedselveiligheid, diervriendelijkheid en milieu.

Om in te spelen op de vraag van consumenten, die volgens het bedrijf minder vlees willen eten, bracht Zwanenberg Food Group dit jaar ook al groenteburgers op de markt.

Bron: Zwanenberg Food Group | Foto: liz west, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)