06-11-2015 13:54 | Door: Dimitri Reijerman

De elektrisch aangedreven Daily Electric van Iveco heeft ten opzichte van zijn voorganger betere accu's gekregen. Deze laten de bestelauto tot 280 kilometer rijden.

Dat is 20 procent meer dan de vorige uitvoering van de Daily Electric. Iveco heeft ook het laadvermogen met 100 kilo weten te verhogen.

 Daily Electric

De elektrische bus heeft een accupack met capaciteiten van 60 of 80 kilowattuur. Naast verbetere accutechnologie is de verhoogde actieradius volgens Iveco ook te danken aan een verbeterde elektrische aandrijflijn. De accu's zijn 100 procent recyclebaar.

Het geheel elektrisch aangedreven bestelbusje heeft twee aandrijfmodi. Zo heeft de bus een eco-stand waarbij de elektromotoren de bus zo efficiënt mogelijk aandrijven, en een 'power'-modus om extra trekkracht en snelheid te krijgen. Het systeem is ook voorzien van een installatie om remenergie terug te winnen.

TomTom-technologie

Iveco stelt dat de Daily Electric via een snellader in 2 uur is op te laden. De accustatus is afleesbaar via een uitneembaar touchscreen waarin technologie van TomTom is verwerkt.

De elektrische busjes komen in diverse configuraties op de markt. Prijzen heeft Iveco nog niet bekendgemaakt.

Bron: Iveco | Foto: Iveco