25-11-2015 09:53 | Door: Dimitri Reijerman

Astrata heeft software ontwikkeld die logistieke bedrijven in staat stelt om de bandenspanning van de vrachtautovloot te monitoren. Dit vermindert het brandstofverbruik en verhoogt de veiligheid.

De Tyre Control Service van Astrata maakt gebruik van het ContiPressureCheck-platform van bandenfabrikant Continental. Door middel van sensoren is de bandenspanning van een vrachtauto direct te controleren. Daarbij meten de sensoren de druk en temperatuur van de banden.

Als de bandenspanning te laag dreigt te worden, slaat het systeem alarm op de boordcomputer van de chauffeur. Daarnaast werk Astrata aan een koppeling met zijn FleetVisor-platform, zodat bedrijven ook de data over de bandenspanning van een gehele vloot kunnen aflezen. Daarmee kan onder andere onderhoudswerk beter worden ingepland.

De Tyre Control Service-software kan het brandstofverbruik verminderen doordat vrachtauto's voortaan altijd met een optimale bandenspanning rijden. Ook wordt de verkeersveiligheid vergroot, stelt het bedrijf.

Bron: Astrata | Foto: Astrata, Catherine Bulinski, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)