30-11-2015 12:29 | Door: Dimitri Reijerman

Amazon heeft een video vrijgegeven waarin een nieuw ontwerp voor een bezorgdrone is te zien. De drone kan zich in de lucht zowel als een helikopter als een vliegtuig voortbewegen.

De Prime Air-drone is aanzienlijk geavanceerder dan de quadcopter die Amazon eerder liet zien. Het nieuwe ontwerp start en landt verticaal, maar eenmaal in de lucht verplaatst het ontwerp zich dankzij propelloraandrijving als een vliegtuig. Dit komt de actieradius ten goede: het toestel kan over afstanden tot circa 25 kilometer pakketjes afleveren.

Volgens Amazon behaalt de Prime Air-drone een kruissnelheid van bijna 90 kilometer per uur. Daarmee zijn pakketjes na bestelling binnen een half uur te bezorgen. Het toestel kan tot 120 meter hoog vliegen en is volgens de makers in staat om volautomatisch hindernissen te herkennen en te ontwijken.

Amazon zegt dat het ook werkt aan andere soorten drones in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Israël. Desondanks heeft het bedrijf nog de nodige hindernissen te overwinnen voordat dronebezorging een feit is. Zo moet het nog werken aan het correct kunnen herkennen van lastiger opstakels, zoals dunne elektriciteitskabels. Daarnaast moet het bedrijf nog toestemming krijgen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten.

Amazon Prime-Air

Bron: Amazon | Foto: Amazon