04-12-2015 14:46 | Door: Dimitri Reijerman

OrangeGas heeft samen met BP een groengas-station langs de A4 vlak bij Schiphol geopend. Het is het eerste vulpunt voor groengas van OrangeGas direct gelegen naast een Nederlandse snelweg.

Volgens OrangeGas maken steeds meer taxi's en leaserijders gebruik van alternatieve brandstoffen, waaronder groengas. Door het vulpunt vlak bij Schiphol te plaatsen, zegt de duurzame brandstofleverancier dat het gaat om een zeer strategisch gelegen locatie.

OrangeGas heeft inmiddels 65 tankstations waar groengas, afkomstig van rioolwaterzuivering, afvalverwerking en mestvergisting, getankt kan worden. Het bedrijf denkt in 2015 marktleider in Nederland te zijn, waarbij het momenteel naar schatting 11.000 auto's kan bedienen die geschikt zijn voor de brandstof. Daarbij gaat het om Volkswagen Up-stadsauto's tot vrachtauto's.

Meer laadpunten en mogelijk waterstof

In de toekomst wil OrangeGas ook meer elektrische laadpunten aanbieden, terwijl het bedrijf tegelijkertijd kansen ziet in waterstof en liquefied bio gas. Tevens liet het bedrijf in oktober weten dat het plannen heeft om ook buiten Nederland groengas-tankstations te openen.

Bron: OrangeGas | Foto: OrangeGas (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)