08-12-2015 11:59 | Door: Dimitri Reijerman

De nieuwe website Containermonitor combineert data van tientallen partijen uit de groene- en fruitbranche die betrokken zijn bij de op- en overslag en het transport van containers.

De gedeelde informatie op Containermonitor is afkomstig van partijen als rederijen, terminals, douane en in een later stadium ook de inspectiediensten. Dit maakt het voor bedrijven mogelijk om tientallen losse stukjes informatie, tegen betaling, overzichtelijk in één scherm te raadplegen.

De makers stellen dat het bedrijfsleven tot circa € 100 per container kan besparen, oplopend tot € 10 mln per jaar. Bovendien kan de logistiek efficiënter en daarmee duurzamer geregeld worden.

Peter Verbaas, adjunct directeur van Frugi Venta. "In plaats van heel veel telefoontjes, is de informatie nu beschikbaar op één scherm. Bedrijven kunnen hiermee niet alleen direct besparen, maar het leidt tevens tot meer transparantie, betere traceerbaarheid en een hogere efficiency in het vervolg van het importproces."

Containermonitor is mogelijk door de systemen van Frugi Venta, belangenorganisatie voor groenten en fruit, en het Port Community System van Portbase aan elkaar te koppelen. Daarvoor wordt het L2 platform van Informore gebruikt.

Bron:  | Foto: Håkan Dahlström, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)