16-12-2015 15:29 | Door: Dimitri Reijerman

De firma Shuttlewise begint in het eerste kwartaal van volgend jaar met een directe railverbinding voor goederenvervoer tussen Rotterdam en het Franse Dourges.

shuttlewise

De goederentreinen gaan vijf keer per week rijden tussen Nederland en Frankrijk. Daarmee wil Shuttlewise een concurrerend alternatief aanbieden voor goederenvervoer over de weg. De dienst wordt aangeboden samen met de Franse firma Novatrans.

Met de inzet van een Portshuttle worden alle maritieme terminals in Rotterdam aangedaan. De reistijd bedraagt 12 tot 13 uur. Vanuit de Delta 3-overslagterminal in Dourges, gelegen in het noorden, zijn goederen naar zeven verschillende verbindingen naar andere Franse regio's door te sturen, zoals Miramas, Lyon, Toulouse, Marseille en Mouguere. Daarmee is heel Frankrijk afgedekt, stelt Shuttlewise. Op termijn wil Shuttlewise ook via Frankrijk Spanje bedienen.

Multimodaal transport

Met de nieuwe shuttledienst ontstaan er extra vervoersmogelijkheden voor goederen via het spoor. Door deze multimodale transportvormen kunnen bedrijven hun CO2-uitstoot verminderen, doordat minder goederen via internationaal wegtransport verlopen.

Bron: Shuttlewise | Foto: Shuttlewise