04-01-2016 18:46 | Door: Dimitri Reijerman

De groene energieleveranciers CNG Net, CNG Onderhoud & Realisatie en LNG24 gaan samen verder onder de naam PitPoint clean fuels.

pitpoint

Het nieuwe bedrijf levert de brandstoffen groengas (CNG), LNG en waterstof, maar biedt ook laadpunten voor elektrische auto's. PitPoint telt met de tankpunten van CNG Net en LNG24 opgeteld meer dan zestig tankstations voor groengas. De komende maanden worden alle PitPoint-tankstations in een nieuw jasje gestoken.

Nieuwe stations

Er komen binnenkort negen nieuwe stations bij: vijf in Vlaanderen en vier in Nederland. Daarnaast is PitPoint betrokken bij de bouw van het derde openbare waterstoftankstation in Nederland en de firma zegt meer te gaan investeren in de productie van groengas. Deze schone brandstof is volgens PitPoint bovendien goedkoper dan benzine en diesel.

PitPoint denkt dat het mogelijk is om in 2030 uitsluitend schone brandstoffen te leveren zodat over circa vijftien jaar emissieloos vervoer mogelijk wordt. Het samengaan van de twee bedrijven moet de transitie naar schone brandstoffen faciliteren.

Bron: CNG Net | Foto's: CNG Net (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons