12-01-2016 18:02 | Door: Dimitri Reijerman

Ecostars, een organisatie die cerficaten uitdeelt aan vervoerders van vracht en personen, heeft in de regio Rotterdam eind 2015 in totaal 10.000 certificaten verstrekt.

Bedrijven in de regio Rotterdam kunnen sinds 2013 sterren verdienen als zij duurzame voertuigen de weg opbrengen en operationele processen verduurzamen. Bussen, bestelbussen en vrachtauto's krijgen een audit van een deskundige die vervolgens een score uitgedrukt in sterren toekent voor het betreffende wagenpark. Ook krijgen bedrijven kosteloos adviezen om brandstof te besparen.

Doel van Ecostars is om de luchtkwaliteit in Rotterdam en omgeving te verbeteren. En het project, deels gefinancierd door de EU, krijgt bijval: de organisatie meldt dat er eind 2015 zeker 10.000 voertuigen in de regio gecertificeerd zijn. In de afgelopen drie maanden kregen 22 bedrijven een Ecostars-certificaat.

Esra Broekhof, programmamanager Ecostars bij de gemeente Rotterdam, zegt: "Deze bedrijven zijn zich zeer bewust van hun invloed op een schonere luchtkwaliteit in de regio Rotterdam. Met het uitreiken van dit certificaat ontvangen deze bedrijven de erkenning voor hun inspanningen op het gebied van schoon en duurzaam vervoer”.

Bron: Ecostars | Foto: By Roger Veringmeier (Own work) [GFDL or CC BY 3.0], via Wikimedia Commons