25-01-2016 16:56 | Door: Dimitri Reijerman

In totaal 18 fietskoerierbedrijven bieden voortaan hun bezorgdiensten aan via fietskoeriers.nl. Daarmee hopen de ondernemers meer same day delivery-klussen voor met name webwinkels binnen te halen.

De site is een initiatief van Cycloon uit Zwolle, Fietsexpress in Den Haag en Velocity in Nijmegen. Bedrijven kunnen via fietskoeriers.nl in 25 steden pakketjes laten bezorgen door middel van fietskoeriers. De samenwerkende fietskoerierbedrijven bundelen niet alleen hun dienstenaanbod, maar gebruiken ook een centraal facturatiesysteem.

Het platform mikt met name op bezorgklussen van webwinkels die in geheel Nederland producten willen afleveren. De fietskoeriers stellen producten van webwinkels of reguliere winkels binnen 1 à 2 uur te kunnen bezorgen. Ook leveren de koeriers in de avonduren.

Duurzame bezorgmethode

Volgens fietskoeriers.nl vormt het bezorgen van pakketjes met fietsen een simpele en snelle oplossing voor zogeheten first mile en last mile bezorging.

Bovendien is het een duurzame bezorgmethode, nu door de snelle toename van bestellingen via internet het verkeer in woonwijken dreigt vast te lopen door de talloze bestelbusjes van koeriersbedrijven. Naast dat fietskoeriers minder last hebben van opstoppingen in stedelijk gebied creëren zij ook geen uitstoot.

Bron: fietskoeriers.nl | Foto: fietskoeriers.nl