17-02-2016 14:54 | Door: Dimitri Reijerman

De bouw van een gloednieuw fulfilment center voor webretailer Bol.com is gestart. Het pand krijgt diverse duurzame en energiebesparende elementen, en voldoet aan het Breeam Excellent-keurmerk.

bol.com

Het distributiecentrum krijgt bij oplevering, naar verwachting in 2017, een vloeroppervlak van 135.000 vierkante meter. Logistiek adviesbureau Groenewout en FKG architecten hebben het ontwerp gemaakt, terwijl aannemer Van Wijnen uit Rosmalen het fulfilment center op het bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk bouwt.

Duurzame elementen

Bij het ontwerp kiest Bol.com voor diverse duurzame en energievriendelijke oplossingen, zoals het recyclen van water. Ook wil het bedrijf hernieuwbare energie gaan afnemen, de energie-efficiëntie van het distributiecentrum optimaliseren en medewerkers een optimaal werkklimaat aanbieden.

Dit alles moet leiden tot toekenning van het Breeam Excellent-keurmerk, de op-een-na hoogste duurzaamheidsscore die een pand kan krijgen.

Volgens Bol.com, onderdeel van het Ahold-concern, zorgt het nieuwe bedrijfspand ervoor dat het bedrijf zijn productenaanbod van 9 miljoen artikelen kan blijven aanbieden. Daarnaast komt de groei van nieuwe diensten van de webretailer, zoals 'logistiek via Bol.com'. Daarbij verzorgt het bedrijf ook het voorraadbeheer en de distributie voor zijn verkooppartners.

bol.com

Bron: Bol.com | Foto: Bol.com