18-04-2016 09:02 | Door: Dimitri Reijerman

Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (Zes) heeft de Green Deal Awards 2016 gewonnen. De jury meent dat het project om transport en logistiek in de stad te verduurzamen 'lef en visie' toont.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) bekijkt eerst of de aangemelde Green Deals aan de indieningeisen voldoen, waarna de prijzen door een jury worden toegekend. De prijs is bedoeld voor Green Deals die volgens de jury aansprekende (tussen)resultaten laten zien en een 'groen- en groeipotentieel' hebben.

Het Zes-project, dat dit jaar won, is in de ogen van de jury de best lopende Green Deal van dit moment. De deelnemers hebben volgens de jury 'lef en visie' getoond door snel hun plannen te concretiseren, zo schrijft Logistiek.nl.

Emissievrije stadslogistiek

De Zes-deelnemers willen stadsdistributie en -logistiek emissievrij verwezenlijken. In 2030 zouden deze processen vrijwel geen CO2-, NOx- en fijnstofemissies meer moeten produceren.

Bij de oprichting van het Zes-project in 2014 deden al 54 partijen mee, waaronder verladers, brancheorganisaties, overheden en retailers. Inmiddels is dit aantal gegroeid tot meer dan zeventig deelnemers.

Bron: Logistiek.nl | Foto: By Mark Fischer (Bangkok Expressway) [CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons