22-04-2016 12:07 | Door: Chris Thijssen

De Gentse start-up Bubble Post, die ook in Nederland op duurzame wijze goederen levert, presenteert nieuwe cargofietsen met koelruimtes. Hiermee kunnen de koeriers vanaf nu ook verse producten per fiets bezorgen.

Volgens de start-up resulteert dat in meer flexibiliteit voor groothandels en horecaleveranciers, schrijft TwinkleMagazine.

Bubble Post, sinds september actief in Nederland, levert bestellingen vanuit depots aan de randen van grote steden met cargofietsen en elektrische voertuigen. Een zelfontwikkeld IT-systeem berekent de meest efficiënte route voor bezorging.

Uitbreiding service

Voorheen waren alleen de elektrische voertuigen voorzien van koelruimtes. Volgens Bubble Post vindt het merendeel van de leveringen echter per fiets plaats. Door ook de cargofietsen te voorzien van koelruimtes, breidt de start-up zijn service voor versproducten uit.

In Nederland is de koeriersdienst actief in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Breda. Bubble Post bezorgt voor bedrijven als Staples, Bloomon en Vente-Exclusive.com.

Bron: TwinkleMagazine, Bubble Post | Foto: Bubble Post (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)