06-06-2016 18:26 | Door: Chris Thijssen

Het internationale transportbedrijf XPO Logistics heeft in Frankrijk een nieuw palletdistributiecentrum geopend met naar eigen zeggen de grootste vloot trucks op Liquified Natural Gas (LNG).

XPO Logistics nam bij de opening van het distributiecentrum in het Franse Bondoufle 31 Stralis-trekkers van Iveco in gebruik, waarmee het totaal aantal op gas rijdende vrachtwagencombinaties op 36 komt. De Stralis-trekkers stoten 96 procent minder fijnstof uit en 70 procent minder NO2 dan is toegestaan onder de Euro VI-norm.

In de toekomst wil het bedrijf het centrum volledig laten werken met gas-aangedreven combinaties en bakwagens. Zo is XPO Logistics van plan ook voor andere diensten vrachtwagens op aardgas in gebruik te nemen.

CO2-reductie

XPO Logistics zegt de eerste vervoerder in Frankrijk te zijn die aardgas een vaste en volwaardige plek geef in zijn standaard vervoersaanbod. Het bedrijf geeft hiermee naar eigen zeggen invulling aan de belofte om zijn CO2-uitstoot verder terug te dringen. Daarmee sluit het bedrijf aan bij de doelstellingen van verschillende Franse en andere Europese steden.

“Onze investering in het wagenpark van Bondoufle onderstreept onze vastberadenheid om onze CO2-footprint te verkleinen. We bedienen onze klanten nu niet alleen met het grootste wagenpark van Europa, maar doen dat ook nog eens met de schoonste vloot zware vrachtwagens die momenteel actief is”, zegt Luis Angel Gomez, Europees managing director transport solutions van XPO Logistics. “

"Dat is een belangrijke nieuwe stap op onze milieu-agenda en een logisch vervolg op onze binnenvaartoplossing over de Seine en onze intermodale oplossing in het kader van het Chapelle International-project: een combinatie van een stedelijke railshuttledienst en LNG-wegtransport voor levering van goederen in het centrum van Parijs.”

Bron: XPO Logistics | Foto: XPO Logistics (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)