09-06-2016 18:02 | Door: Chris Thijssen

Havenbedrijf Amsterdam heeft de incubator Prodock officieel geopend. Hiermee biedt het bedrijf ruimte aan innovatieve start-ups die de haven slimmer en schoner moeten maken.

De incubator, gevestigd in de Amsterdamse haven, richt zich op bedrijven die de laboratoriumfase zijn ontgroeid en willen opschalen. In de Prodock-loods, met aanzienlijke buitenruimte, kunnen de start-ups hun producten en diensten in de praktijk testen.

Met Prodock wil Havenbedrijf Amsterdam een brug slaan tussen innovatie en zijn ambities. Het bedrijf richt zich dan ook vooral op bedrijven die actief zijn in de gebieden waarop het wil excelleren, zoals energietransitie, biobased en circulaire economie, logistieke vernieuwing en operationele excellentie. Huurders van Prodrock mogen gebruik maken van het netwerk, de kennis en de middelen van het havenbedrijf.

Sneller, schoner en slimmer

“Wij hebben de ambitie om als haven sneller, schoner en slimmer te worden. Daar gaan de bedrijven die zich in Prodock vestigen een bijdragen aan leveren. De haven is altijd een plek geweest waar ladingstromen, markten, mensen en ideeën bij elkaar komen”, zegt Dertje Meijer, CEO van Havenbedrijf Amsterdam.

“Door de faciliteiten te bieden om ontwerpen te testen, bieden we bedrijven een laagdrempelige en waardevolle optie voor samenwerking en innovatie. Ik ben dan ook bijzonder blij dat we met Prodock een bijdrage op het gebied van innovatie kunnen leveren aan de haven, de stad en de regio.”

Prodock heeft op het startmoment al twee huurders. Zo is 30Mhz er gevestigd, een start-up in sensorentechnologie. Daarnaast is 3DFix, expert in de industriële toepassing van 3D-printtechnieken, huurder.

Bron: Havenbedrijf Amsterdam | Foto: Eoghan OLionnain, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)