22-06-2016 07:04 | Door: Chris Thijssen

Logistiek dienstverlener CB en de logistieke tak van Audax gaan voortaan hun goederenstromen bundelen. Hiermee willen de bedrijven de milieu- en transportkosten verminderen.

Zowel CB als Audax levert aan boek- en tijdschriftenverkopers. De nieuwe samenwerking betekent in de praktijk dat klanten van Audax en klanten van CB in de toekomst of door Audax of door CB beleverd kunnen worden. De partners kiezen, afhankelijk van de omvang van de levering, iedere dag voor de meest efficiënte aanpak.

De winkels van Audax-dochter Ako worden op termijn bovendien rechtstreeks vanuit het warehouse van CB beleverd. Nu levert CB deze goederen nog in bulk aan Audax. De levertijd van Nederlandstalige boeken aan de winkels van Ako wordt hiermee korter.

Optimalisatie logistieke stromen

“Deze samenwerking past naadloos bij onze strategie, waarin we focussen op continue optimalisatie van logistieke stromen”, zeggen Jacques de Leeuw, CEO van Audax, en Hans Willem Cortenraad, algemeen directeur van CB. “Door gebruik te maken van elkaars logistieke infrastructuur komen er minder vervoerders bij dezelfde klant. Dit zorgt voor gemak voor onze klanten en minder belasting voor het milieu.”

De samenwerking start met een pilot van circa twee weken. Vanaf 23 juni worden klanten van Audax en CB in de regio’s Amsterdam, Noord- en Zuid-Limburg beleverd door of CB of Audax.

Bron: CB | Foto: CB (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)