01-07-2016 14:34 | Door: Chris Thijssen

Foodora, dat per fiets maaltijden van restaurants bij consumenten thuis aflevert, gaat zijn duurzame bezorging de komende twee maanden verder uitrollen in Nederland, Duitsland, Zweden en Frankrijk.

Dat kondigt het bedrijf aan drie maanden na de uitbreiding naar meer dan tien nieuwe steden, waaronder Brisbane, Hannover en Göteborg. De koeriers van Foodora, onderdeel van Delivery Hero, bezorgen in verschillende steden in tien landen wereldwijd restaurantmaaltijden per fiets. In Nederland doet het bedrijf dat al in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Scheveningen.

Het bedrijf is naar eigen zeggen honderd keer zo groot in vergelijking met een jaar geleden. De groei, met een jaarlijks transactievolume van € 150 mln, zet zich bovendien in rap tempo voort, stelt Foodora.

Duurzame bezorging voor restaurants

“Deze groei brengt ons steeds dichter bij onze langetermijnvisie om de manier waarop maaltijdbezorging wordt ervaren voorgoed te veranderen”, zegt Rodrigo Sampaio, co-CEO van Foodora, in een persbericht. “We hebben het afgelopen jaar meer dan 4 miljoen maaltijden wereldwijd bezorgd. Dit maakt ons een relevante partner voor duizenden restaurants, waarvan de meerderheid zelfs nooit eerder bezorgden.”

Volgens Eduardo Goes, co-leider van Foodora combineert het bedrijf een ‘uitzonderlijk niveau van service’ met de hoogste logistieke productiviteit binnen het vakgebied. “Dit heeft ons een toenemende steun vanuit Delivery Hero opgeleverd en biedt ons de mogelijkheid om te focussen op een volgende golf van innovaties welke onze klanten, de bezorgers die ons ondersteunen en onze partner restaurants ten voordele komt.”

Bron: Foodora | Foto: Foodora (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)