04-07-2016 12:22 | Door: Chris Thijssen

Royal HaskoningDHV laat zijn post en pakketten voortaan brengen en ophalen door Cycloon Post & Fietskoeriers (Cycloon). Zo kan het bedrijf zijn CO2-uitstoot aanzienlijk terugdringen.

Cycloon bezorgt het grootste deel van de post en pakketten per fiets. Voor langere ritten zet het bedrijf auto’s op groen gas in. Na een proefperiode van enkele maanden met duurzame postbezorging bevestigen Royal HaskoningDHV en Cycloon ‘zeer tevreden’ te zijn over de samenwerking.

“Vanuit het oogpunt van optimalisatie van de postbezorging is gekozen om de haal- en brengservice en de post voor al onze Nederlandse kantoren over te brengen naar een andere leverancier”, zegt Petra Garlich, procurement advisor van Royal HaskoningDHV.

Duurzame bezorging

Volgens Garlich zorgt Cycloon niet alleen voor een snelle service, maar is het bedrijf ook een onderneming die er bewust voor kiest om op een duurzame wijze post te bezorgen. “Deze manier van werken past goed bij onze duurzaamheidsdoelstellingen”, vervolgt ze. “De overstap naar een fietskoerier in plaats van een auto zorgt voor een besparing aan CO2-uitstoot van bijna 4 ton per jaar.”

Behalve milieuvoordelen biedt de nieuwe samenwerking voor Royal HaskoningDHV ook de mogelijkheid om bij te dragen op sociaal vlak. Zo worden de werkzaamheden bij de postcentra van Cycloon grotendeels uitgevoerd door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bron: Royal HaskoningDHV | Foto: Cycloon Post & Fietskoeriers