11-07-2016 18:01 | Door: Chris Thijssen

Online supermarkt Picnic nam maandag zijn vijftigste elektrische bezorgwagen in gebruik. Voor de financiering van zijn snel groeiende wagenpark tekende het bedrijf een overeenkomst met leasemaatschappij De Lage Landen (DLL).

Door de samenwerking kan Picnic volgens DLL, een volle dochter van de Rabobank, zijn duurzame doelstellingen behalen. “Deze autootjes zijn helemaal door Picnic zelf ontworpen en voorkomen uitstoot van fijnstof in binnensteden”, zegt Wim Visser, senior vicepresident van DLL, in een persbericht.

“Het innovatieve en duurzame karakter was voor ons een belangrijke reden om dit unieke autootje te financieren”, vervolgt Visser. Picnic meldt met DLL in gesprek te zijn over verdere samenwerking voor uitbreiding van de vloot.

Uitbreiding duurzame bezorgdienst

Picnic bezorgt sinds de start negen maanden geleden in Amersfoort, Leusden, Soest en Utrecht. Enkele weken na de start in Utrecht heeft de online supermarkt daar al 2.500 klanten. Er zouden daarnaast 1.500 gezinnen op de wachtlijst staan. Daarnaast breidt het bedrijf binnenkort uit naar Almere.

Michiel Muller, medeoprichter van Picnic, sprak onlangs in een uitzending van DuurzaamBV Radio over de ontwikkelingen van de online supermarkt. Luister het gesprek hier terug:

Bron: Picnic | Foto: Picnic (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)