12-07-2016 18:01 | Door: Chris Thijssen

Scania vervoert de benodigdheden voor de MotoGP, een klasse van motorwegwedstrijden, voortaan met 90 procent minder CO2-uitstoot. Dat is te danken aan een duurzaam alternatief voor diesel.

Scania gebruikt de brandstof, Hydrotreated Vegetable Oil (HVO), onder meer in de truck die het rennerskwartier van de MotoGP vervoert. Dit is de verblijfplaats van coureurs die deelnemen aan een motorsportwedstrijd. De duurzame brandstof kan bovendien in alle zware trucks van Scania worden gebruikt. Daarnaast is elke nieuwe Scania-truck geschikt om te rijden op HVO, zegt de producent.

Het gehele productieproces van HVO is volgens Scania bijna CO2-neutraal. Daarnaast kan de brandstof koud worden opgeslagen, wat ook bijdraagt aan een vermindering van de CO2-voetafdruk.

Duurzaam transport

Het MotoGP World Championship zo groen en duurzaam mogelijk maken is een belangrijke doelstelling van de organisatie. Scania zegt bovendien graag samen te werken met wat het bedrijf ‘een van de meest vooruitstrevende en progressieve wereldkampioenschappen’ noemt.

“Scania wil vooroplopen in de verschuiving naar duurzaam transport – iets wat de toekomst zeker nodig heeft en zal blijven hebben”, zegt Jacob Tharna, director presales, marketing and sales support van Scania Ibérica. “Oplossingen voor duurzamer transport zijn al beschikbaar. We waarderen het initiatief van MotoGP en we laten zien dat we de visie delen om de ecologische impact van zwaar transport te reduceren.”

Bron: MotoGP | Foto: Jordi Hernandez, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)