15-07-2016 09:18 | Door: Chris Thijssen

De nieuwe website Popupfleet geeft transportbedrijven een overzicht van de capaciteit van alle aangemelde transporteurs in Europa. Dit moet de optimale belading van voertuigen bevorderen.

Popupfleet laat op elk moment van de dag zien welke transporteur waar rijdt, wat de bestemmingen zijn en welke capaciteit beschikbaar is. Hierdoor kunnen transporteurs sneller en efficiënter reageren op vragen uit de markt, stelt het bedrijf achter het platform.

Zo brengt het systeem de capaciteit van alle transportbedrijven in kaart, waardoor volgens Popupfleet kansen op synergie ontstaan. “Ieder moment is er overal capaciteit beschikbaar”, schrijft het bedrijf in een persbericht.

Duurzamer transport

“Hier is optimaal gebruik van te maken door alle transportbedrijven binnen iedere branche. Koelauto's, kraanwagens, autotransporteurs, diepladers, bulk-vervoerders, container transporteurs en koeriers worden overal beschikbaar op het juiste moment en op de juiste posities.”

Met duizenden voertuigen van collega-bedrijven in beeld zijn er volgens Popupfleet grote slagen te maken, vooral op het gebied van kostenbesparing en duurzamer transport.

Realtime gegevens

Popupfleet werkt op basis van een abonnement, waarmee vervoerders in het systeem kunnen inloggen. Via hun eigen dashboard zien ze vervolgens realtime gegevens van collega-transporteurs, zoals het type voertuig, de actuele GPS-positie, eindbestemming en de beschikbare laadruimte voor extra vracht. Ook zien gebruikers de vrachten die worden aangeboden. Prijsafspraken kunnen via een chatfunctie worden gemaakt.

Bekijk hier hoe het systeem van Popupfleet werkt:

Bron: Popupfleet | Foto: Eli Christman, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)