19-07-2016 18:21 | Door: Chris Thijssen

Volvo Trucks Nederland introduceert een Volvo FH die beschikt over verschillende brandstofbesparende innovaties. Dit leidt volgens de fabrikant tot 5 procent brandstofbesparing en een hoge gemiddelde snelheid.

De truck behoort tot het Fuel&Perfomance Concept van Volvo Trucks Nederland. De Volvo FH beschikt volgens de fabrikant over de nieuwste generatie Euro 6 stap C-motoren met het commonrail injectiesysteem. Daarnaast bevat de truck de automatisch schakelende versnellingsbank I-Shift.

Daarnaast dragen aerodynamische verbeteringen aan de cabine bij aan een lager brandstofverbruik. Zo heeft Volvo Trucks de bumperspoiler aan de voorkant, de zijspoilers, de spatschermen, de spatlappen en de wielkasten exacter afgestemd.

Efficiënter transport

Volvo Trucks kan naar eigen zeggen continu zowel de hardware als de software exact afstemmen om een optimale balans te krijgen tussen goede rijeigenschappen en een laag brandstofverbruik. Zo kunnen de motor en versnellingsbak hun gecombineerde mogelijkheden benutten voor efficiënter transport, stelt de fabrikant.

"Goede rijeigenschappen combineren met een laag brandstofverbruik is een veel grotere prestatie dan alleen afzonderlijk focussen op rijeigenschappen of brandstof-efficiency", zegt Jan Fijnaut, verkoopdirecteur bij Volvo Trucks Nederland.

"Een goede brandstof-efficiency is voor onze klanten ontzettend belangrijk. Dit mag echter niet ten koste gaan van de gemiddelde snelheid. Het besparen van tijd kan namelijk essentieel zijn voor een transportopdracht”, vervolgt Fijnaut. “Het handhaven van een hoge gemiddelde snelheid is daarom uitermate belangrijk."

Bron: Volvo Trucks | Foto: Volvo Trucks (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)