21-07-2016 12:16 | Door: Chris Thijssen

De Bredase start-up Parcer International start in Nederland met een slimme brievenbus. Die maakt het mogelijk om online bestellingen af te leveren of op te halen, ook wanneer de ontvanger niet thuis is.

De Parcer, zoals de brievenbus heet, kan in de tuin worden geplaatst of aan de gevel worden bevestigd. Volgens Parcer International is de brievenbus groot genoeg voor het grootste standaardpakket van PostNL, met de afmetingen 485 bij 360 bij 260 millimeter.

De dienst kan worden gebruikt voor bestellingen bij iedere webshop en leveringen met iedere vervoerder. De postbezorger opent de brievenbus met een eenmalige code. De besturing van de brievenbus en de track & trace van de pakketten loopt via een online gebruikersportal. De eigenaar van de Parcer wordt op de hoogte gehouden van het tijdstip van bezorgen of ophalen van een pakket.

Isolatie voor versmaaltijden

De Parcer-brievenbussen zijn gemaakt van staal en voorzien van een inbraakalarm. Er is daarnaast een geïsoleerd model beschikbaar, dat is geschikt voor het afleveren van koud of warm voedsel, zoals maaltijdboxen. Een sensor houdt de temperatuur in de gaten en de Parcer stuurt een melding aan de gebruiker zodra die temperatuur te veel afwijkt.

Parcer International is naar eigen zeggen in gesprek met leveranciers voor de bezorging van verse voedingsmiddelen. De start-up start ook in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk met de uitrol van de slimme brievenbussen.

Minder CO2-uitstoot

Volgens Parcer International, onderdeel van het incubatorprogramma van TKI-Dinalog, moet de dienst het gemak voor de consument verhogen. Daarnaast leidt gebruik van de Parcer tot minder verkeer van bezorgers, met minder brandstofverbruik en CO2-uitstoot, en meer verkeersveiligheid als gevolg, stelt de start-up.

Bron: Parcer International | Foto: Parcer International (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)