22-07-2016 10:05 | Door: Chris Thijssen

Het webwinkelsysteem Mijnwebwinkel en de start-up Fietskoeriers.nl werken voortaan samen voor de same day delivery voor meer dan 38.000 webwinkels. De koeriers bezorgen de pakketjes per fiets of met auto’s op groen gas.

Volgens Mijnwebwinkel is het voor kleine en middelgrote webwinkels niet altijd gemakkelijk om dezelfde bezorgservice te bieden als grotere spelers, zoals Wehkamp en bol.com. Verzending zou voor deze kleinere partijen doorgaans een grote kostenpost zijn. Omdat bekende verzendpartijen zich daarbij richten op grote volumes, is het voor kleinere winkels lastig concurreren, stelt het webwinkelsysteem.

De koeriers van Fietskoeriers.nl halen pakketjes voortaan bij meer dan 38.000 aangesloten webwinkeliers op. Ze bezorgen de bestelde goederen, met een bezorgtarief van € 6,50 per pakket, vervolgens nog dezelfde dag bij de consument thuis.

Duurzame pakketbezorging

Door de samenwerking met de landelijk opererende start-up Fietskoeriers.nl kunnen kleinere webwinkels de grotere winkels bijbenen en zelfs een voorsprong nemen, zeker op het gebied van duurzaamheid, aldus Mijnwebwinkel.

“Wij vinden het belangrijk om webshopeigenaren bewust te laten nadenken over de manier waarop hun pakketjes bezorgd worden”, zegt Marieke Snoek, eigenaar van Fietskoeriers.nl.  

“Door de samenwerking met Mijnwebwinkel wordt het voor heel veel kleine webshops mogelijk om hun pakketjes op de fiets te laten bezorgen, waardoor we een mooie stap kunnen zetten in het verduurzamen van pakketbezorging in Nederland.”

Bron: Mijnwebwinkel.nl | Foto: Mijnwebwinkel.nl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)