04-08-2016 09:02 | Door: Chris Thijssen

UPS heeft 1,6 miljard kilometer gereden met zijn vloot van voertuigen op alternatieve brandstof. Deze mijlpaal komt één jaar eerder dan gepland.

In 2012 stelde UPS zich als doel om tegen het einde van 2017 1 miljard mijl (1,6 miljard kilometer) te rijden op alternatieve brandstoffen. Door 12 procent van de traditionele diesel en benzine in zijn vloot te vervangen door alternatieve brandstoffen, zoals hernieuwbaar gas en hernieuwbare diesel, wist het bedrijf deze doelstelling al in 2016 te behalen.

"De vraag was niet of het zou lukken met deze alternatieve brandstoffen", zegt Mike Whitlatch, vicevoorzitter wereldwijde energie en aankoop van UPS, in een persbericht.

"In plaats daarvan luidde de vraag: wat is de beste manier om aan de slag te gaan met alternatieve energie voor UPS en voor het milieu? Na meer dan tien jaar focus, hebben we wereldwijd al meer dan 1 miljoen mijl per werkdag afgelegd met onze vloot van voertuigen op alternatieve brandstof en met geavanceerde technologie."

Elektrische fietsen

Om de beste oplossing voor elke situatie te bepalen, zet UPS meer dan 7.200 voertuigen in zijn ‘rijdende laboratorium’ in. Zo zoekt het bedrijf voor elke route en regio de meest optimale brandstof en geavanceerde technologie. Zo zijn normale en elektrische fietsen geschikt voor het drukke stadsverkeer in bijvoorbeeld Londen en elektrische en hybride voertuigen voor bezorging in de Verenigde Staten. 

"De meest drukke steden ter wereld voeren al zero-emissiezones in en UPS probeert hier op vooruit te lopen door te investeren in geavanceerde technologieën en zo het commerciële wagenpark van de toekomst te creëren", zegt David Abney, voorzitter en CEO van UPS.

Milieu-impact verminderen

Eind 2016 verwacht UPS sinds 2009 wereldwijd meer dan $ 750 mln te hebben geïnovesteerd in alternatieve brandstoffen, geavanceerde technologieën en pompstations.

Abney: “Met meer dan 100.000 chauffeurs die meer dan 3 miljard mijl per jaar registreren, hangt onze toekomst af van ons vermogen om aan de groeiende vraag naar wereldwijde handel te voldoen, terwijl we onze impact op het milieu verminderen."

Bron: UPS | Foto: UPS (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)