11-08-2016 15:55 | Door: Chris Thijssen

Logistiek dienstverlener Nedcargo krijgt een nieuw distributiecentrum (dc) in Alphen aan den Rijn. Op het gebouw komen 16.000 zonnepanelen.

Dat schrijft Cobouw. Het gebouw wordt met 4 hectare een van de grotere dc’s van Nederland, stelt Nedcargo. De 16.000 zonnepanelen op het dak moeten in totaal 4,5 megawatt aan elektriciteit opwekken.

“Daarmee kunnen we niet alleen het nieuwe distributiecentrum van elektriciteit voorzien, maar ook Alpherium. Verder kunnen klanten van Nedcargo, Alphense mkb-bedrijven en particulieren ervan mee profiteren”, zegt Michelle van Roosbroeck van Van Uden Logistic Site Solutions, aandeelhouder van Nedcargo, tegen Cobouw.

Elektrisch vervoer

In de containerterminal Alpherium, waar vandaan Nedcargo onder meer exportbier van Heineken per container vervoert, worden al elektrisch aangedreven hijskranen gebruikt. Ook de reachstackers, voertuigen die containers verplaatsen en stapelen, moeten in de toekomst op elektriciteit gaan rijden, schrijft de website.

Nedcargo heeft volgens directeur Diederik Antvelink de ambitie om een klimaatneutrale logistieke aanbieder te worden. De ontwikkeling van een nieuw, elektrisch aangedreven containerschip moet daaraan bijdragen. Het schip moet het transport van het Heineken-bier uit de brouwerij in Zoeterwoude naar Rotterdam en Antwerpen verduurzamen. 

Naar verwachting neemt Nedcargo het nieuwe dc over twee jaar in gebruik.

Bron: Nedcargo | Foto: public domain