24-08-2016 10:00 | Door: Hidde Middelweerd

PostNL heeft twee logistieke gebouwen laten certificeren met het duurzaamheidskeurmerk van Breeam-NL voor bestaande gebouwen. Het gaat om de logistieke centra van PostNL in Den Haag en Den Hoorn.

Wat deze certificering bijzonder maakt, is dat logistieke gebouwen eerder nog niet beoordeeld konden worden door Breeam-NL. Voor dit type gebouw moest het keurmerk eerst geschikt gemaakt worden. PostNL was hier een aanjager in.

Annemarie van Doorn, directeur van Dutch Green Building Council, verantwoordelijk voor het Breeam-NL keurmerk, in een persbericht van PostNL: “Het is mede doordat PostNL erom vroeg, dat er nu een keurmerk komt voor dit type gebouwen.”

Het keurmerk is naar verwachting dit najaar voor de hele logistieke sector beschikbaar.

PostNL

Albert Rodenboog, directeur Productie bij PostNL, is blij met het duurzaamheidskeurmerk voor de twee filialen: “Door het keurmerk van DGBC weten we nu hoe duurzaam ze zijn en ook hoe we dat het beste kunnen verbeteren.”

Zonnepanelen

Om de gebouwen in Den Haag en Den Hoorn nog duurzamer te maken, worden er binnenkort zonnepanelen op de daken geplaatst. Eerder plaatste Eneco al 22.000 zonnepanelen op verschillende sorteercentra van PostNL.

Bron: PostNL | Foto: PostNL