25-08-2016 13:30 | Door: Hidde Middelweerd

Singapore is het eerste land ter wereld waar zelfrijdende taxi’s rondrijden. De taxiservice werd vandaag gelanceerd.

Uber kondigde onlangs aan dat het als allereerste bedrijf zelfrijdende taxi’s de weg op zou sturen, maar in Singapore zijn ze net een paar dagen eerder.

Zelfrijdende taxi’s

De pilot met zelfrijdende taxi’s is een initiatief van nuTonomy, een kleine start-up van twee wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Zij zijn vandaag gestart met een gratis taxiservice in een klein, zakelijk district van Singapore.

Zelfrijdende auto’s worden al jaren getest op publieke wegen, maar dit is de allereerste keer dat de technologie ook als publieke dienst wordt aangeboden.

“Uber is de Goliath als het aankomt op zelfrijdende auto’s, dus we moeten onze technologie zo snel mogelijk klaarstomen voor de markt”, zegt CEO Doug Parker. “We zijn verwikkeld in een technologierace en aan het einde blijft er maar aan handjevol winnaars over.”

Smartphone app

De testauto’s van nuTonomy, een Renault Zoe en een Mitsubishi i-MiEV, rijden rond met een back-up bestuurder achter het stuur en een computeringenieur in de passagiersstoel, voor het geval er iets fout gaat. Daarnaast zijn er maar een beperkt aantal mensen die gebruik kunnen maken van de taxiservice, via een smartphone app.

Singapore

Singapore wil al tijden een hub zijn voor baanbrekende innovaties en zet met deze taxiservice een goede stap in die richting. Het land hoopt per 2018 een taxiservice over het hele eiland uitgerold te hebben.

Bron: Bloomberg | Foto: nuTonomy (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)