29-08-2016 12:10 | Door: Hidde Middelweerd

UPS levert in het stadscentrum van het Belgische Leuven pakketjes met een elektrische driewieler.

“Leveringsdriewielers zijn een efficiënte keuze in drukke stadscentra. Ze verminderen het aantal auto's en files, verbruiken geen brandstof, stoten geen CO2 uit en verminderen de geluidsvervuiling”, zegt Fabrice Theberge, operations manager van UPS Belgium, in een persbericht.

Elektrische driewieler

De elektrische driewieler is uitgerust met een bagagebak die vijftien pakketjes kan bevatten. De bevoorrading van de driewieler vindt plaats vanuit een wagen, die geparkeerd staat in het centrum van Leuven.  

Het duurzame voertuig wordt de aankomende zes maanden getest in de Belgische stad, waarna UPS bepaalt of er in de toekomst meer driewielers worden ingezet.

Duurzame leveringsmethoden

De test in Leuven is onderdeel van UPS’s Rolling Laboratory. Onder die noemer test UPS door heel Europa voertuigen met alternatieve brandstof. Zo rijden er in Hamburg ook al driewielers rond, die pakketjes leveren vanaf vier containers die in het stadscentrum staan. In Londen zet UPS momenteel elektrische fietsen in. In de Tridente-wijk van het stadscentrum van Rome, een drukke toeristische zone, rijdt ook een elektrische driewieler van UPS rond.

In 2012 stelde UPS zich als doel om tegen het einde van 2017 1 miljard mijl (1,6 miljard kilometer) te hebben gereden op alternatieve brandstoffen. Dit doel werd echter eerder deze maand al gehaald.

Bron: UPS | Foto: UPS