09-09-2016 13:30 | Door: Hidde Middelweerd

Alle vluchten van KLM naar Los Angeles gebeuren de aankomende drie jaar op biobrandstof. De brandstof wordt geleverd door SkyNRG.

Dit maakte de vliegtuigmaatschappij gisteren bekend.

Biobrandstof

De biobrandstof, die in Los Angeles door AltAir geproduceerd wordt, is gemaakt van afgewerkt frituurvet. Door deze duurzame brandstof bij te mengen in de brandstof voor vluchten van en naar Los Angeles, neemt de CO2-uitstoot af. KLM wil zijn CO2-uitstoot per passagier met 20 procent verminderen ten opzichte van 2011.

Maarten van Dijk, CEO van SkyNRG: “We zijn enorm trots dat KLM onze biobrandstof over een lange termijn zal gebruiken. Dit is een cruciale mijlpaal in de verder ontwikkeling van de markt voor duurzame vliegtuigbrandstof.”

KLM heeft deze overstap op biobrandstof gerealiseerd binnen het KLM Corporate BioFuel-programma. Dit stelt bedrijven in staat om een deel van hun vliegreizen te doen op duurzame biobrandstof. Deelnemers betalen hiervoor een toeslag, die KLM gebruikt voor de aankoop van de duurzame biobrandstof. Deze brandstof is namelijk twee keer zo duur als kerosine.

Markt

SkyNRG houdt zich al langer bezig met de ontwikkeling van duurzame brandstof. Zo voorzag het Schiphol van duurzame diesel voor het grondtransport. Eerder dit jaar maakt South-African Airlines haar eerste vlucht op bio-kerosine.

Bron: KLM | Foto: public domain