18-09-2016 09:00 | Door: Hidde Middelweerd

Gevo gaat duurzame alcohol-to-jet (ATJ)-brandstof leveren aan Lufthansa. In de gesloten overeenkomst staat dat de Duitse vliegtuigmaatschappij ruim 30 miljoen liter van de duurzame brandstof per jaar gaat afnemen.

ATJ-brandstof wordt gemaakt van de stof isobutanol. Gevo maakt hier sinds 2011 duurzame biobrandstof van. De brandstof is interessant omdat het qua prijs kan concurreren met fossiele brandstoffen. Op deze manier kunnen vliegtuigmaatschappijen op een goedkope manier hun koolstofemissies terugdringen.

Gevo gaat de duurzame biobrandstof leveren vanaf zijn eerste commerciële koolwaterstof-faciliteit in Luverne in de Verenigde Staten.

Biobrandstof

Gevo is gespecialiseerd in biobrandstof en heeft als doel om duurzame alternatieven te bieden voor producten gebaseerd op aardolie. ATJ-brandstof is daar een goed voorbeeld van.

Lufthansa

Een onderzoek van de International Council on Clean Transportation wees vorig jaar uit dat Lufthansa het niet al te best doet op het gebied van duurzaamheid. Bij de twintig grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld werd gekeken naar het brandstofverbruik per afgelegde kilometer per passagier. Lufthansa eindigde in deze lijst op de achttiende plek.

Bron: Gevo | Foto: public domain