27-09-2016 13:30 | Door: Hidde Middelweerd

Stel: een kind, woonachtig op een afgelegen boerderij, heeft op een zondag per direct medicijnen nodig. Volgens UPS zijn bezorgdrones het ultieme middel om dit snel te bezorgen.

Dit meldt UPS in een persbericht.

Bezorgdrone

De koeriersdienst heeft de handen ineen geslagen met drone-producent CyPhy Works en is gestart met het testen van bezorgdrones op het platteland van Massachusetts, Verenigde Staten. UPS legt hierbij de focus op levering van pakketjes op afgelegen of moeilijk bereikbare locaties, zoals het platteland of eilanden.

UPS startte vorige week met testen, door per drone een levering te doen aan Children’s Island, een eiland dat 5 kilometer van de kust ligt. In de test werd een inhalatietoestel voor astma afgeleverd.

Afgelegen locaties

Mark Wallace, senior vice-president of global engineering & sustainability van UPS, is enthousiast over de mogelijkheden van bezorgdrones: “Wij zijn van mening dat de bezorgdrone bij uitstek een goed middel is voor het bezorgen van pakketjes naar afgelegen locaties, bij dringende situaties.”

Amazon

Verschillende bezorgdiensten zijn druk aan het testen met bezorgdrones. Amazon, Google, Domino's en B2C Europe hebben bijvoorbeeld plannen om met bezorgdrones aan de slag te gaan.

Ook Mercedes speelt in op de trend. Het automerk onthulde onlangs een conceptversie van de zogeheten Vision Van, een bestelbus met een landingsplatform voor drones.

Bron: UPS | Foto: UPS