28-09-2016 07:23 | Door: Hidde Middelweerd

Strukton, ontwikkelaar en bouwer van spoorsystemen, heeft een jaar lang speciale enkelbanden getest, ontwikkeld door EXO-L uit Delft. Dit omdat enkelblessures onder spoorwerkers veelvuldig voorkomen. Het bedrijf is zo tevreden met de pilot dat het de enkelbanden standaard gaat inzetten.

“Geweldig dat een bedrijf als Strukton innovatie hoog in het vaandel heeft staan en ons product, dat oorspronkelijk uit de sportwereld komt, als eerste heeft ingezet in het werkveld”, zegt Marcel Fleuren, oprichter van EXO-L, in een persbericht.

Verzwikte enkels

De enkelband van EXO-L is een veiligheidsriem voor de enkel, die op maat gemaakt wordt voor elke werknemer. Dit gebeurt aan de hand van een 3D-scan. Vervolgens wordt de enkelband verbonden aan een lage werkschoen.

Ondanks de lage werkschoen, wordt het risico op enkelverzwikkingen door de enkelband enorm verlaagd. Dit is interessant voor spoorwerkers: ruim 50 procent van het ziekteverzuim in deze sector komt namelijk door enkelblessures.

Populair

De enkelband blijkt populair. Bedrijven als KWS, Dura Vermeer en AB (Antwerpse Bouwwerken) zijn inmiddels ook de samenwerking aangegaan met EXO-L.

Bron: EXO-L | Foto: EXO-L