02-10-2016 07:14 | Door: Hidde Middelweerd

Dokvast, ontwikkelaar en belegger uit Oisterwijk, gaat een duurzaam distributiecentrum op bedrijvenpark Het Laar in Tilburg realiseren. Het centrum, dat in gebruik genomen wordt door Rhenus Contract Logistics, moet de Breeam-score ‘Outstanding’ krijgen.

De bouw van het dc-centrum van Dokvast begint eind 2017 en wordt, naar verwachting, in het derde kwartaal van 2018 in gebruik genomen.

Duurzaamheid

De hoogste Breaam-score moet bereikt worden door het gebruik van onder andere duurzame materialen, LED-verlichting die automatisch dimt, driedubbel isolatieglas, extra isolatie in vloeren en muren en een warmtepomp.

Het distributiecentrum krijgt een totale oppervlakte van 60.400 vierkante meter.

Zonnepanelen

Het dak van het distributiecentrum komt daarnaast vol te liggen met zonnepanelen, meldt Tilburg.com. In totaal gaan deze panelen meer energie opwekken dan het pand verbruikt: ruim 3,5 megawatt.

Het is de bedoeling dat op de daken van bestaande panden van Rhenus ook zonnepanelen komen te liggen. Hiermee zou Rhenus Nederland meteen energieneutraal zijn.

Tesla

Dit is niet het eerste distributiecentrum dat Dokvast realiseert in Tilburg. Eerder nam Tesla Motors al een duurzaam distributiecentrum van het bedrijf in gebruik.

Bekijk onderstaande video voor een impressie van het pand:

Bron: Dokwerk ¦ Foto: Dokwerk