04-10-2016 09:00 | Door: Hidde Middelweerd

Camptoo heeft ruim € 260.000 opgehaald via online crowdfunding. Het deelplatform is binnen twee jaar uitgegroeid tot de grootste verhuurder van campers en caravans in de Benelux.

Dit meldt het bedrijf op Oneplanetcrowd.nl, een online crowdfunding-platform.

Deeleconomie

Het idee is simpel: eigenaren van caravans of campers kunnen deze op Camptoo te huur aanbieden op de momenten dat ze er zelf geen gebruik van maken. Op deze manier verdienen verhuurders een extra zakcentje en kunnen huurders een camper huren tegen een goedkopere prijs dan bij reguliere bedrijven.

Camptoo draagt er zorg voor dat alle campers verzekerd zijn met verhuurdekking en pechhulpservice. Daarnaast biedt het hulp bij schades en beschikt het over servicestations met landelijke dekking

Dit jaar zijn er al 15.000 nachten via Camptoo mogelijk gemaakt, met een boekingsomzet van € 1,2 mln. Dit is een enorme stijging ten opzichte van 2015, toen de boekingsomzet slechts € 136.000 bedroeg. Camptoo verwacht over heel 2016 een boekingsomzet van € 1,8 mln te realiseren.

Europa

Met het opgehaalde geld hoopt Camptoo zijn dienst ook in andere Europese landen te introduceren, te beginnen met Spanje. Volgens het deelplatform bedraagt de Europese markt voor het delen van campers en caravans over een paar jaar ruim € 4 mrd.

Overigens loopt de crowdfunding-campagne nog een maand, dus het bedrag dat Camptoo uiteindelijk gaat ophalen, kan nog flink oplopen. Mocht het bedrijf de € 500.000 overschrijden, zal het ook starten met campagnes in Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Camptoo ¦ Foto: public domain