18-10-2016 07:02 | Door: Hidde Middelweerd

Scania heeft 17 trucks die op bio-ethanol rijden geleverd aan Arla, een Zweeds-Deense zuivelcorporatie. De trucks gaan rijden in de regio van Stockholm.

Dit meldt Scania in een persbericht. Ethanol-leverancier Lantmännen Agroetanol levert een tankstation voor de biobrandstof.

Duurzaam ethanol

Bio-ethanol is een hernieuwbare brandstof, die gewonnen wordt uit gewassen zoals mais, gerst en tarwe. Voertuigen die op deze brandstof rijden, stoten beduidend minder CO2 uit.

Bengt-Olof Johansson, CEO van Lantmännen Agroetanol, in het persbericht: “Ethanol reduceert de uitstoot van CO2 met wel 90 procent, vergeleken met diesel. De investering van Arla laat zien dat ethanol ook commercieel interessant is.”

Duurzame vloot

De 17 trucks van Scania worden door Arla ingezet voor de dagelijkse distributie van zuivelproducten in de Stockholm-regio en de aangrenzende streek Uppsala.

Arla wil uiteindelijk over een duurzame vloot van vrachtwagens beschikken, die totaal geen fossiele brandstoffen gebruiken. De investering in trucks die op ethanol rijden, is een eerste stap in die richting.

Biobrandstof

Johan Karlsson, sales director bij Scania, stelt dat ethanol de meest gevestigde biobrandstof op de markt is en een belangrijke factor in het verduurzamen van transport. “Discussie voeren over welke biobrandstof het beste is, is een verkeerde benadering. Om de klimaatdoelstellingen te halen, moeten we alle vormen van biobrandstof gaan gebruiken. Met deze trucks proberen we dat balletje aan het rollen te krijgen.”

Bron: Scania | Foto: Scania